"...Щоб душа не зачерствіла доостанку" (до 110-річчя від дня народження З. П. Мороза) - Мороз, Л. (Слово і Час, 2014)
Стаття містить огляд найзначніших літературознавчих праць дослідника й письменника З.П. Мороза, що створювалися в період жорстокого ідеологічного тиску. The paper reviews the most important essays in literary criticism written by a literary scholar and writer Z.P. Moroz during the times of harsh ideological pressure. Статья содержит обзор самых значительных литературоведческих трудов ученого и писателя З. П. Мороза, создававшихся в период жестокого идеологического давления.