Особенности опосредованного через воду воздействия электромагнитного поля на семена пшеницы - Коваленко, О.И. (Радіофізика та електроніка, 2018)
Рассмотрены особенности целенаправленной модификации функционалов состояния семян пшеницы посредством облучения низкоинтенсивным электромагнитным полем (ЭМП). Цель – исследовать эффективность опосредованного через воду воздействия низкоинтенсивного ЭМП в дискретных полосах крайне высокочастотного диапазона на семена пшеницы в зависимости от их начального состояния, оцениваемого статистически как «норма» и «патология», а также изучить возможности функционального восстановления семян пшеницы в состоянии «патология». Розглянуто особливості цілеспрямованої модифікації функціоналів стану насіння пшениці за допомогою опромінення низькоінтенсивним електромагнітним полем (ЕМП). Мета – дослідити ефективність опосередкованого через воду впливу низькоінтенсивного ЕМП в дискретних смугах надзвичайно високочастотного діапазону на насіння пшениці в залежності від його початкового стану, що оцінюється статистично як «норма» і «патологія», а також вивчити можливості функціонального відновлення насіння пшениці в стані «патологія». Particularities of the targeted modification of functionals of the wheat seeds state by irradiation with a low-intensity electromagnetic field (EF) were investigated. The aim of the work was to investigate the effectiveness of low-intensity electromagnetic field mediated by water on wheat seeds depending on their initial state, evaluated statistically as “norm” and “pathology”, and to study the possibility of functional reconstruction of the wheat seeds with the “pathology” state.