Теоретичні дилеми поняття інтермедіальності - Циховська, Е. (Слово і Час, 2014)
У статті проаналізовано питання становлення інтермедіальності, взаємозалежність
інтермедіальності й інтертекстуальності, розглянуто інтермедіальність поряд із креолізованими
текстами, обґрунтовано доцільність написання слова інтермедіальність в українському
літературознавстві, приділено увагу чисельним класифікаціям. Автор зазначає деякі неточності
у виникненні й визначенні інтермедіальності, з’ясовує та уточнює їх природу. The article examines the formation of intermediality and the interdependence of intermediality
and intertextuality. It also explores intermediality against the backdrop of creolized texts, surveys
its numerous classifications and substantiates the relevance of this notion within Ukrainian literary
criticism. The author points out some inaccuracies in the origin and definition of intermediality and
specifies their nature. В статье проанализированы вопросы становления
интермедиальности, взаимозависимость
интермедиальности и интертекстуальности, рассмотрена
интермедиальность рядом с креолизованными текстами,
обоснована целесообразность написания слова
интермедиальность в украинском литературоведении,
уделено внимание многочисленным классификациям.
Автор указывает на некоторые неточности в возникновении
и определении интермедиальности, выясняет и уточняет
их природу.