Твердотельные активные среды для перестраиваемых лазеров на основе активированных красителями полиуретанов - Николаев, С.В.; Пожар, В.В.; Дзюбенко, М.И.; Николаев, К.С. (Радіофізика та електроніка, 2018)
Статья посвящена краткому обзору основных результатов цикла исследований, направленных на разработку твердотельных активных сред на основе активированных красителями полиуретановых компаундов. Конечной целью этих исследований являлось создание твердотельных активных элементов, позволяющих реализовать широкодиапазонный твердотельный лазер на красителях (ТЛК), генерирующий перестраиваемое по частоте излучение с микросекундной длительностью импульсов. Статтю присвячено короткому огляду основних результатів циклу досліджень, спрямованих на розробку твердотільних активних середовищ на основі активованих барвниками поліуретанових компаундів. Кінцевою метою цих досліджень було створення твердотільних активних елементів, що дозволяють реалізувати широкодіапазонний твердотільний лазер на барвниках (ТЛБ), що генерує перестроюване за частотою випромінювання з мікросекундною тривалістю імпульсів. This article is devoted to a brief review of the main results of the research cycle aimed at developing solid active media based on dye-activated poly-urethane compounds. The ultimate goal of these studies was the creation of solid-state active elements that make it possible to realize a wide-band solid-state dye laser (SSDL), which emits frequency-tunable radiation with a microsecond pulse duration.