Вплив параметрів детектора на ефективність приймання радіосигналів зі складною фазовою модуляцією - Максимів, І.П.; Алтунін, С.І.; Бондарєв, А.П.; Горбатий, І.В. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2018)
Наведено результати дослідження впливу параметрів детектора, реалізованого на базі пристрою фазового автопідстроювання частоти, на його ефективність. Проведено математичне моделювання сигналів з квадратурною амплітудною модуляцією 8-QAM та досліджено вплив параметрів пристрою фазового автопідстроювання частоти на якість приймання цих сигналів за умови дії завади у каналі зв'язку. Визначено найбільш прийнятні параметри, що забезпечують максимальну завадостійкість системи зв'язку, що використовує складні види фазової модуляції сигналів. Приведены результаты исследования влияния параметров детектора, реализованного на базе устройства фазовой автоподстройки частоты, на его эффективность. Проведено математическое моделирование сигналов с квадратурной амплитудной модуляцией 8-QAM и исследовано влияние параметров устройства фазовой автоподстройки частоты на качество приема этих сигналов в условиях действия помехи в канале связи. Установлены наиболее приемлемые параметры, обеспечивающие максимальную помехоустойчивость системы связи, использующей сложные виды фазовой модуляции сигналов. The paper presents the results of simulation of a detector, implemented on the basis of a phase locked loop device (PLL), the mathematical modeling of signals with 8-QAM modulation, and investigates the influence of PLL parameters on the receiving quality of these signals with the interference in the communication channel. As a result of the study, the optimal parameters were found to provide the maximum noise-immunity for the communication system, which uses complex types of signals phase modulation.