Вплив температури на оптичні властивості тонких плівок Cu₂ZnSnSe₄ - Майструк, Е.В.; Козярський, І.П.; Козярський, Д.П.; Мар’янчук, П.Д. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2018)
Досліджено тонкі плівки Cu₂ZnSnSe₄, отримані методом високочастотного магнетронного напилення попередньо синтезованого матеріалу на скляні підкладки. Було проведено вимірювання коефіцієнта відбивання за кімнатної температури, коефіцієнта пропускання в інтервалі температури від 111 до 290 К у діапазоні довжини хвилі 0,9—26 мкм. Отримані оптичні коефіцієнти дозволили визначити ширину оптичної забороненої зони досліджуваних плівок та її температурний коефіцієнт. В данной работе исследовано влияние температуры на оптические свойства тонких пленок кастеритов Cu₂ZnSnSe₄, полученных методом ВЧ-магнетронного напыления синтезированного ранее материала на стеклянные подложки. In this work, the authors investigate the effect of temperature on the optical properties of Cu₂ZnSnSe₄ thin films of casterite obtained by the method of RF magnetron sputtering of previously synthesized material on glass substrates.