Михайло Новицький - шевченкознавець (1920 - 1960-ті роки) - Карпінчук, Г. (Слово і Час, 2014)
У статті йдеться про вченого-шевченкознавця 1920–1960-х років М. Новицького і його внесок
у популяризацію Слова Т. Шевченка. Зокрема, відзначено роль М. Новицького у виданні творчої
спадщини поета, розкрито його участь у написанні фахових коментарів і приміток, проаналізовано
основні праці вченого із шевченкознавства. The article deals with M. Novytsky, a Shevchenko scholar active in the 1920s-1960s, as well as with
his contribution to the promotion of Shevchenko’s oeuvre. In particular, the author mentions the role of
M. Novytsky in the publication of the poet’s heritage, analyzes his role in the preparation of academic
commentary, and reviews the main researches of the scientist in the field of Shevchenko studies. В статье рассказывается об ученом-шевченковеде 1920–1960-х
годов М. Новицком и его вкладе в популяризацию Слова
Т. Шевченко. В частности, обозначена роль М. Новицкого в издании
творческого наследия поэта, раскрыто его участие в составлении
комментариев и примечаний, проанализированы основные работы
по шевченковедению.