Апологетика сакрального ізоляціонізму у білоруській радянській поезії сталінської епохи - Даниленко, С. (Слово і Час, 2014)
У статті на матеріалі білоруської радянської поезії 30-х рр. ХХ ст. проаналізовано процес
створення соціального міфу тоталітарної держави, заснований на апологетиці сакрального
ізоляціонізму та комуністичного месіанізму. The paper analyses the creation of a social myth of the totalitarian state in Byelorussian Soviet
poetry of the 1930s based on the apology for sacral isolationism and communist messianism. В статье на материале белорусской советской поэзии
1930-х гг. анализируется процесс создания социального мифа
тоталитарного государства, основанный на апологетике сакрального
изоляционизма и коммунистического мессианизма.