Про поета Чеотченка, літератора Вадимовича, блукання інтернетрями та інші знані й незнані українцям речі - Оржицький, І. (Слово і Час, 2014)
У статті подається характеристика першої в Іспанії публікації про Тараса Шевченка та
привертається увага до літературної, наукової та громадської діяльності В. Лесевича. Автор
коригує попередні бібліографічні відомості про цю публікацію в українській гуманітаристиці й
аналізує знайдений ним текст статті в іспанському часописі “La Ilustración Española y Americana”. The paper characterizes the first publication on Taras Shevchenko in Spain and draws attention
to the literary, scientific and public activities of V. Lesevych. The author updates the bibliographic
information concerning this publication and analyzes the text of the article in question found in Spanish
journal “La Ilustración Española y Americana”. В статье подана характеристика первой в Испании публикации
о Тарасе Шевченко и привлекается внимание к литературной,
научной и общественной деятельности В. Лесевича. Автор
корректирует предшествующие библиографические сведения об
этой публикации в украинской гуманитаристике и анализирует
найденный им текст статьи в испанском журнале “La Ilustración
Española y Americana”.