Роль інституціональних перетворень для розвитку регіональних інтеграційних процесів в Україні - Наливайченко, К.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Доказано, что международная экономическая интеграция происходит на
основе международного экономического взаимодействия на микроуровне, что
определяет необходимость использования отраслевого фактора международного сотрудничества и привлечения иностранных инвестиций через разработку
соответствующего институционального обеспечения. Доведено, що міжнародна економічна інтеграція відбувається на основі
міжнародної економічної взаємодії на мікрорівні, що визначає необхідність ви-користання галузевого чинника міжнародного співробітництва і залучення
іноземних інвестицій через розробку відповідного інституціонального забезпечення.