Проблеми транспортної логістики вантажних перевезень в Україні - Бойченко, М.В. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті проаналізовано стан транспортної логістики вантажних перевезень в Україні та виявлено основні проблеми, які перешкоджають ефективності таких перевезень. Надано пропозиції щодо вирішення цих проблем, які дозволять: оптимально планувати маршрути доставки продукції від виробника до споживача; ефективно використовувати власний або найманий рухомий склад; зменшити втрати від простою в очікуванні завантаження/розвантаження транспортного засобу або від неефективної роботи персоналу. Вирішенню проблем незадовільного стану автомобільних доріг, недостатньої кількості вантажних терміналів та їх низького техніко-технологічного рівня, відсутності сучасних транспортних засобів, що відповідають світовим стандартам, повинна посприяти затверджена в Україні Національна транспортна стратегія до 2030 року «Drive Ukraine 2030». В статье проанализировано состояние транспортной логистики грузовых перевозок в Украине и выявлены основные проблемы, препятствующие эффективности таких перевозок. Даны предложения по решению этих проблем, которые позволят: оптимально планировать маршруты доставки продукции от производителя к потребителю; эффективно использовать собственный или наемный подвижной состав; уменьшить потери от простоя в ожидании погрузки/разгрузки транспортного средства или от неэффективной работы персонала. Решению проблем неудовлетворительного состояния автомобильных дорог, недостаточного количества грузовых терминалов и их низкого технико-технологического уровня, отсутствия современных транспортных средств, отвечающих мировым стандартам, должна помочь утвержденная в Украине Национальная транспортная стратегия до 2030 года «Drive Ukraine 2030». The article analyzes the state of transport logistics of the freight transport in Ukraine and establishes main problems that impede such transport effectiveness. Proposals are represented on these problems solution to allow the optimal planning of goods delivery routes from a manufacturer to a consumer, effective use of own or rented rolling stock, and the reduction of losses due to idleness waiting for a vehicle loading/unloading or inefficient work of personnel. “Drive Ukraine 2030” National Transport Strategy approved in Ukraine is to promote the problems solution in unsatisfactory condition of motor roads, insufficient number of freight terminals and their low technical and technologic level, and the lack of modern vehicles corresponding to world standards.