Інформацiйна технологiя керування рухами. Еволюцiя синтезу i перспективи розвитку - Вовк, М.І. (Кибернетика и вычислительная техника, 2018)
Еволюцію синтезу технологій біоелектричного керування рухами людини подано в аналізі декількох поколінь програмних міоелектростимуляторів типу «МІОТОН», «МІОСТИМУЛ» і нового класу апаратів цифрової медицини ТРЕНАР®. Эволюция синтеза технологий биоэлектрического управления движениями человека представлена в анализе нескольких поколений программных миоелектростимуляторов типа «МИОТОН», «МИОСТИМУЛ» и нового класса аппаратов цифровой медицины ТРЕНАР®. The evolution of the synthesis of technologies of bioelectric control of human movements is given in the analysis of several generations of programmed muscle electrostimulators such as MIOTON, MIOSTIMUL and the new class of digital medicine devices TRENAR®.