Базельська угода II: розвиток міжнародних стандартів оцінки адекватності капіталу рівню ризиковості банківської діяльності - Ліщенко, Г.С.; Кришталь, Г.О. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Развитие банковской деятельности привело к быстрой эволюции методов оценки рисков в банковском деле. Ведущие банковские учреждения мира
инвестируют значительные средства в разработку моделей, что позволят им
более эффективно управлять рисками. Такие процессы подтолкнули Базельский комитет по банковскому надзору пересмотреть Соглашение о международном приближении определения капитала и стандартов капитала Розвиток банківської діяльності призвів до швидкої еволюції методів оцінки ризиків в банківській справі. Провідні банківські установи світу інвестують
значні кошти у розробку моделей, що дозволять їм більш ефективно управляти
ризиками. Такі процеси підштовхнули Базельський комітет з банківського нагляду переглянути Угоду про міжнародне наближення визначення капіталу та стандартів капіталу