Роль бізнес-інкубаторів у активізації інноваційного розвитку України - Кондратенко, О.О.; Ніколаєв, О.Д. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті висвітлюються питання складових механізму національної інноваційної системи, місця бізнес-інкубаторів у цьому механізмі. Проаналізовано вітчизняний досвід створення та функціонування бізнес-інкубаторів як новітніх структур розвитку економічного ринку. Визначено причини відставання впровадження у промисловість української моделі бізнес-інкубування від закордонних моделей. Проведено дослідження механізму функціонування бізнес-інкубаторів в Україні. Зроблено висновок щодо доцільності побудови мережі бізнес-інкубаторів в Україні. В статье освещаются вопросы составляющих механизма национальной инновационной системы, места бизнес-инкубаторов в этом механизме. Проанализирован отечественный опыт создания и функционирования бизнес-инкубаторов как новейших структур развития экономического рынка. Определены причины отставания внедрения в промышленность украинской модели бизнес-инкубаторства от зарубежных моделей. Проведено исследование механизма функционирования бизнес-инкубаторов в Украине. Сделан вывод относительно целесообразности построения сети бизнес-инкубаторов в Украине. The article highlights the issues of the components of the mechanism of the national innovation system, the place of business incubators in this mechanism. The domestic experience of creation and functioning of business incubators as the newest structures of development of the economic market is analyzed. The reasons for the delay in introducing the Ukrainian business incubation model into the industry from foreign models are determined. The mechanism of functioning of business incubators in Ukraine is investigated. A conclusion is drawn regarding the feasibility of building a network of business incubators in Ukraine.