Дослідження сучасних математичних підходів до прийняття рішень у галузі управління людськими ресурсами промислового підприємства - Нечволода, Л.В.; Гудкова, К.Ю.; Лучинецький, В.В. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті розглянуто поняття «персонал» та «людський ресурс» підприємства, визначено особливості оцінки персоналу та оцінки людських ресурсів підприємства. Проаналізовано методи оцінки персоналу та людських ресурсів підприємства. Дана характеристика сутності цих методів та використання математичного інструментарію в них. Розглянута можливість використання експертної нечіткої технології для оцінки професійних та соціально-психологічних характеристик персоналу та теорії штучних нейронних мереж при призначені працівників на виконання виробничих завдань. В статье рассмотрены понятия «персонал» и «человеческий ресурс» предприятия, определены особенности оценки персонала и оценки человеческих ресурсов предприятия. Проанализированы методы оценки персонала и человеческих ресурсов предприятия. Дана характеристика сущности этих методов и использования математического инструментария в них. Рассмотрена возможность использования экспертной нечеткой технологии при оценке профессиональных и социально-психологических характеристик персонала и теории искусственных нейронных сетей при назначении сотрудников на выполнение производственных задач. The article deals with the concepts of "personnel" and "human resource" of the enterprise, specifics of personnel assessment and evaluation of the company's human resources. The methods for assessing the personnel and human resources of the enterprise are analyzed. The characteristics of the essence of these methods and the use of mathematical tools in them are shown. The possibility of using expert fuzzy technology in assessing the professional and socio-psychological characteristics of personnel and the theory of artificial neural networks in appointing employees to perform production tasks is considered.