Методологія розвитку видавничо-поліграфічної діяльності регіонів України в умовах інституційних змін - Палига, Є.М.; Босак, І.П. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті обґрунтовано теоретико-методологічні основи забезпечення розвитку видавничо-поліграфічної діяльності (ВПД) регіонів України. Виявлено взаємозв’язки і взаємовідносини серед основних учасників видавничо-поліграфічного ринку. Розкрито суть механізму регіонального управління ВПД та вплив інституційних чинників на розвиток ВПД. Теоретично обґрунтовано складний інтеграційний процес під впливом інституційних змін у середовищі регіонів на основі Державної стратегії регіонального розвитку. В статье обоснованы теоретико-методологические основы обеспечения развития издательско-полиграфической деятельности (ИПД) регионов Украины. Выявлены взаимосвязи и взаимоотношения среди основных участников издательско-полиграфического рынка. Раскрыта сущность механизма регионального управления ИПД и влияние институциональных факторов на развитие ИПД. Теоретически обосновано сложный интеграционный процесс под влиянием институциональных изменений в среде регионов на основе Государственной стратегии регионального развития. In the article the theoretical and methodological foundations for ensuring the development of publishing and printing activity (PPA) in the regions of Ukraine are substantiated. Interrelations among the main participants of the publishing and printing market are revealed. The essence of the mechanism of the regional management of the PPA, and the influence of institutional factors on the development of PPA are disclosed. A complex integration process under the influence of institutional changes in the environment of regions is theoretically justified on the basis of the State Strategy for Regional Development.