Інноваційні технології управління персоналом на підприємстві - Смирнова, І.І.; Сімаков, К.І. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті надано загальне поняття інновації та визначено сутність інновацій у системі управління персоналом. Узагальнено існуючі погляди науковців до основних концепцій управління персоналом підприємства та визначено роль сучасних персонал-технологій. Розглянуто сутність аутсорсингу та охарактеризовано його форми й види. Представлено класифікацію аутсорсингу за видами діяльності. Визначено доцільність використання аутсорсингу персоналу, його переваги та негативні наслідки. В статье дано общее понятие инновации и определена сущность инноваций в системе управления персоналом. Обобщены существующие взгляды ученых к основным концепциям управления персоналом и определена роль современных персонал-технологий. Рассмотрена сущность аутсорсинга и охарактеризованы его формы и виды. Представлена классификация аутсорсинга по видам деятельности. Определена целесообразность использования аутсорсинга персонала, его преимущества и негативные последствия. The article gives the general concept of innovation and defines the essence of innovation in the system of personnel management. The existing views of scientists on the basic concepts of personnel management are generalized and the role of modern technology personnel is determined. The essence of outsourcing is considered and its forms and views are described. The classification of outsourcing by types of activity is presented. The expediency of using outsourcing of personnel, its advantages and negative consequences is determined.