Елементи інтелектуальної сервіс-орієнтованої інформаційної технології збору та обробки даних від сенсорів - Груша, В.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2018)
Описано архітектуру сервіс орієнтованої системи для збору даних із сенсорів флуоресценції хлорофілу та узагальнений алгоритм обробки даних з використання нейронних мереж. Описана архитектура сервис-ориентированной системы для сбора данных от сенсоров флуоресценции хлорофилла и обобщенный алгоритм обработки данных с использованием нейронных сетей. The paper describes the architecture of service-oriented system for acquisition of chlorophyll fluorescence sensors data acquisition and general algorithm for processing data using neural networks.