Напівнатурне моделювання процесів контролю водної обстановки - Самолюк, Т.А.; Сосненко, Є.П. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2018)
Розроблено узагальнену модель обробки даних у процесах моніторингу водної обстановки. Досліджено етапи напівнатурного моделювання для оптимізації структури даних та методів їх обробки. Разработана обобщенная модель обработки данных в процессах мониторинга водной обстановки. Исследованы этапы полунатурного моделирования для оптимизации структуры данных и методов их обработки. A generalized data processing model for the monitoring the water situation has been developed. The stages of semi-natural modeling are studied to optimize the structure of the data and methods for their processing.