Про перспективи нарощування видобутку нафти і газу в Україні (стенограма наукової співдоповіді на засіданні Президії НАН України 7 листопада 2018 р.) - Лукін, О.Ю.; Крижанівський, Є.І.; Геєць, В.М. (Вісник НАН України, 2019)
Доповідь присвячено актуальному для України питанню нарощування власного видобутку вуглеводнів для зміцнення енергетичної безпеки держави. Зазначено, що для вирішення цієї проблеми в Україні є всі передумови та реальні можливості — наявність природно-ресурсного потенціалу надр, фонду свердловин на старих родовищах, науково-технічного потенціалу в галузі пошуку, розвідки, видобування нафти і газу та багаторічний успішний досвід роботи в цій сфері вітчизняних наукових установ і виробничих підприємств. The report is devoted to the actual issue for Ukraine of increasing own production of hydrocarbons in order to strengthen the state’s energy security. It is noted that in order to solve this problem in Ukraine exist all prerequisites and real possibilities — the availability of natural mineral resource potential, the fund of wells in the old fields, scientific and technical potential in the field of search, exploration, oil and gas production and many years of successful work in this field of domestic scientific institutions and production enterprises.