Служіння державі (до 80-річчя академіка НАН України В. П. Горбуліна) - Патон, Б.Є. (Вісник НАН України, 2019)
17 січня виповнюється 80 років відомому в Україні та за її межами видатному державному діячеві, науковцю, ініціатору створення і першому
Генеральному директору Національного космічного агентства України
(1992–1994), Секретарю Ради національної безпеки при Президентові
України — Раднику Президента України з питань національної безпеки
(1994–1996), Секретарю Ради національної безпеки і оборони України
(1996–1999, 2006), директору Інституту проблем національної безпеки
(2003–2010), директору Національного інституту стратегічних досліджень (2014–2018), першому віце-президенту НАН України (з 2015), одному з авторів Концепції національної безпеки і оборони України, Концепції
структурної перебудови оборонно-промислового комплексу України, Воєнної доктрини України та інших ключових документів стратегії розвитку
держави, доктору технічних наук, професору, академіку НАН України Володимиру Павловичу Горбуліну.