Видатний український учений-механік (до 80-річчя академіка НАН України О. М. Гузя) - Богданов, В.Л.; Жук, О.П. (Вісник НАН України, 2019)
29 січня виповнюється 80 років видатному вченому в галузі механіки деформівних тіл та механіки суцільних середовищ, ім’я якого широко відоме у світі, заслуженому діячу науки і техніки України, лауреату Державних премій України та СРСР, Золотої медалі ім. В.І. Вернадського НАН України, кількох іменних премій НАН України, численних міжнародних премій, директору Інституту механіки ім. С.П. Тимошенка НАН України, доктору технічних наук, професору, академіку НАН України Олександру Миколайовичу Гузю.