Змінна роздільна здатність у зоровому сприйнятті та обробленні зображень - Шарипанов А.В., А.В.; Калмиков В.Г., В.Г. (Математичні машини і системи, 2018)
У статті запропоновано огляд сучасного стану за напрямами вивчення та застосування змінної роздільної здатності . Краще розуміння природи зорового сприйняття має стати наступним кроком до розроблення нових ефективних методів обробки візуальної інформації в інформаційних системах. В статье предложен обзор современного состояния по направлениям изучения и использования переменной разрешающей способности. Лучшее понимание природы зрительного восприятия должно стать следующим шагом к разработке новых эффективных методов обработки визуальной информации в информационных системах. In this article we propose a review of state of the art in studying and using of variable resolution in domains of scientific activity mentioned above. Better understanding of visual perception nature should be the next step towards developing of new effective methods for visual information processing in information systems.