Особливості створення мережевої системи виявлення вторгнень у комп’ютерні системи - Риндич, Є.В.; Коняшин, В.В.; Зайцев, С.В.; Усов, Я.Ю. (Математичні машини і системи, 2018)
Досліджено існуючі мережеві системи виявлення вторгнень (Intrusion Detection System, IDS) на основі хоста (Host-based intrusion detection system, HIDS) та мережеві системи виявлення вторгнення (Network intrusion detection system, NIDS). Особливу увагу приділено системам з відкритим програмним кодом як таким, що надають можливість провести дослідження не лише роботи, а й архітектури програмного забезпечення та принципів їх реалізації. Досліджено такі системи, як Snort, Suricata, Bro IDS, Security Onion. Исследованы существующие сетевые системы обнаружения вторжений (Intrusion Detection System, IDS) на основе хоста (Host-based intrusion detection system, HIDS) и сетевые системы обнаружения (Network intrusion detection system, NIDS). Особое внимание уделено системам с открытым кодом как таким, которые предоставляют возможность провести исследование не только работы, а и архитектуры программного обеспечения и принципов их реализации. Исследованы такие системы, как Snort, Suricata, Bro IDS, Security Onion. The existing network-based Intrusion Detection System (IDS) based host (Host-based intrusion detection system, HIDS) and network detection systems (Network intrusion detection system, NIDS) have been investigated. Special attention is paid to open source systems, as they provide an opportunity to research not only work principles, but the software architecture and the principles of their implementation. Systems such as Snort, Suricata, Bro IDS, Security Onion have been studied.