Ризики застосування коефіцієнта кореляції при конкретній специфікації регресійної моделі - Лапач, С.М. (Математичні машини і системи, 2018)
Розглядається проблема надійності вибіркового коефіцієнта кореляції при використанні його для визначення конкретної специфікації регресійної моделі. При конкретній специфікації визначається список членів моделі, які забезпечують найкращий бажаний набір вибраних характеристик моделі. Найчастіше для цього використовується одна навчальна вибірка, але можливий варіант із навчальною і екзаменаційною вибірками. Рассматривается проблема надежности выборочного коэффициента корреляции для определения конкретной спецификации регрессионной модели. При конкретной спецификации определяется список членов модели, которые обеспечивают желательное множество выбранных характеристик модели. Чаще всего для этого используется только обучающая выборка, но возможны варианты с обучающей и экзаменационной. The reliability problem of the selective correlation coefficient is considered to determine a certain specification of the regression model. With a certain specification, a list of model members is determined that provide the desired set of selected characteristics of the model. Most often, only a training sample is used for this, but variants with training and examinations are possible.