Holistic Spatial Management of International Security - Sapaty, P.S (Математичні машини і системи, 2018)
The purpose of this paper is to introduce a novel high-level distributed processing and control approach capable of finding runtime solutions for irregular, crises, and security problems emerging any time and in any points of the world. The offered model and technology are based on spatial matching of distributed dynamic systems by self-navigating, self-replications and self-modifying spatial patterns expressed in a special high-level recursive language. Мета цієї статті – подати новий високорівневий підхід до розподіленої обробки й керування, який дозволяє знаходити у реальному часі рішення для нерегулярних та кризових ситуацій, що можуть виникати у будь-який час та у різних точках світу. Запропоновані модель і технологія базуються на покритті розподілених динамічних систем за допомогою самонавігаційних просторових шаблонів, здатних до самостійного розмноження і самомодифікації, які задаються спеціальною рекурсивною мовою високого рівня. Цель этой статьи – представить новый высокоуровневый подход к распределенной обработке и управлению, позволяющий находить в реальном времени решения для нерегулярных и кризисных ситуаций, которые могут возникать в любое время и в любых точках мира. Предлагаемая модель и технология основаны на пространственном покрытии распределенных динамических систем посредством самонавигационных, саморазмножающихся и самомодифицирующихся пространственных шаблонов, выраженных на специальном рекурсивном языке высокого уровня.