Технологии виртуализации от Oracle - Лисецкий, Ю.М.; Татаренко, М.А. (Математичні машини і системи, 2018)
Oracle разработал три основных типа виртуализации для серверов: Oracle VM for X86 (Oracle VM) – виртуализация для серверов X86 с возможностью использовать на Noname серверах Xen гипервизор; Oracle VM for SPARC (LDOM) - виртуализация для Oracle SPARC-серверов (T-серия), где гипервизором выступает домен с Solaris11; Dynamic Domains (HW domains) – виртуализация для Oracle SPARC-серверов уровня High-End (M-серия), где гипервизоры и виртуализация реализованы на уровне аппаратной части. Внедрение технологий виртуализации позволяет сократить расходы на приобретение и поддержку серверных систем, сократить время на восстановление информации, дает возможность сокращения серверного парка, штата ИТ-сотрудников, клонирования виртуальных машин, а также упрощает их обслуживание. Oracle розробив три основні типи віртуалізації для серверів: Oracle VM for X86 (Oracle VM) – віртуалізація для серверів X86 з можливістю використовувати на Noname серверах Xen гіпервізор; Oracle VM for SPARC (LDOM) – віртуалізація для Oracle SPARC-серверів (T-серія), де гіпервізором виступає домен з Solaris11; Dynamic Domains (HW domains) – віртуалізація для Oracle SPARC-серверів рівня High-End (M-серія), де гіпервізори і віртуалізація реалізовані на рівні апаратної частини. Впровадження технологій віртуалізації дозволяє скоротити витрати на придбання та підтримку серверних систем, скоротити час на відновлення інформації, дає можливість скорочення серверного парку, штату ІТ-співробітників, клонування віртуальних машин, а також спрощує їх обслуговування. Oracle has developed three main types of server virtualization: Oracle VM for X86 (Oracle VM) – virtualization for X86 servers with the ability to use on Noname servers Xen hypervisor; Oracle VM for SPARC (LDOM) – virtualization for Oracle SPARC servers (T-series), where the Solaris11 domain acts as the hypervisor; Dynamic Domains (HW domains) is virtualization for Oracle SPARC servers at the High-End level (M-series), where the hypervisor and virtualization are implemented at the hardware level. The introduction of virtualization technologies reduces the cost of acquiring and maintaining server systems, reduces the time required to recover information, allows reducing server fleets, IT staff, cloning virtual machines, and also simplifies their maintenance.