Математична модель функціонування важільної підвіски робочих електродів інформаційно-технічної системи локального оперативного моніторингу агробіологічного стану ґрунтового середовища - Броварець, О.О. (Математичні машини і системи, 2018)
Побудована математична модель для визначення оптимальних робочих параметрів та режимів функціонування інформаційно-технічної системи локального оперативного моніторингу варіабельності агробіологічного стану грунтового середовища сільськогосподарських угідь залежно від механіко-конструктивних параметрів та типу підвіски її робочих електродів. Дана модель дає можливість оптимізувати робочі параметри та режими функціонування інформаційно-технічної системи локального оперативного моніторингу варіабельності агробіологічного стану грунтового середовища сільськогосподарських угідь залежно від механіко-конструктивних параметрів та типу підвіски її робочих електродів, а відповідно і забезпечити максимальну продуктивність таких систем при отриманні достовірних даних із врахуванням агробіологічного стану грунтового середовища. Дана модель дає можливість забезпечити ефективне керування якістю виконання технологічними операціями. Це відкриває нові перспективи до ведення органічного землеробства з використанням таких «розумних» сільськогосподарських машин. Построена математическая модель для определения оптимальных рабочих параметров и режимов функционирования информационно-технической системы локального оперативного мониторинга вариабельности агробиологического состояния почвенной среды сельскохозяйственных угодий в зависимости от механико-конструктивных параметров и типа подвески ее рабочих электродов. Данная модель дает возможность оптимизировать рабочие параметры и режимы функционирования информационно-технической системы локального оперативного мониторинга вариабельности агробиологического состояния почвенной среды сельскохозяйственных угодий в зависимости от механико-конструктивных параметров и типа подвески ее рабочих электродов, а соответственно и обеспечить максимальную производительность таких систем при получении достоверных данных с учетом агробиологического состояния почвенной среды. Данная модель дает возможность обеспечить эффективное управление качеством исполнения технологическими операциями. Это открывает новые перспективы для ведения органического земледелия с использованием таких «умных» сельскохозяйственных машин. A mathematical model was built to determine the optimal operating parameters and modes of operation of the information and technical system of local operational monitoring the variability of the agrobiological state of the soil environment of agricultural land depending on the mechanical and structural parameters and the type of suspension of its working electrodes. This model makes it possible to optimize the operating parameters and modes of operation of the information and technical system of local operational monitoring of the variability of the agrobiological state of the soil environment of agricultural land depending on the mechanic and structural parameters and the type of suspension of its working electrodes, and accordingly to ensure maximum performance of such systems when obtaining reliable data taking into account the agrobiological state of the soil environment. This model makes it possible to provide effective management of the quality of execution of technological operations. This opens up new perspectives for organic farming using such “smart” agricultural machines.