Періодизація в історії фундаментальних наук - Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2018)
Наведено принципи побудови періодизації історії фундаментальних наук (математики, фізики, науки про Землю і космос, біології, хімії). Надано удосконалену періодизацію фізики, в основу якої покладено виявлені знакові події і топ-факти. Приведены принципы построения периодизации истории фундаментальных наук (математики, физики, науки о Земле и космосе, биологии, химии). Представлена усовершенствованная периодизация физики, в основу которой положены выявленные знаковые события и топ-факты. A central objective of history of any natural science is constructing a periodization scheme of its development, marked by breakthrough or revolutionary events underlying it. The updated periodization of physics is proposed, based on the revealed landmark events and top facts.