Б.Є. Патон – інженер, учений та організатор науки (До 100-річчя з дня народження) - Корнієнко, О.М.; Храмов, Ю.О. (Наука та наукознавство, 2018)
В статті показано життєвий шлях, наукову, організаційну та громадську діяльність академіка Б.Є. Патона. Розкрито його внесок у зва рювальну науку і техніку, зокрема в розроблення нових технологій зварювання та спеціальної електрометалургії, виробничих технологій в космічних умовах, під водою, у зварювання живих біологічних тканин та ін., у розвиток і координацію зварювального виробництва в СРСР і країнах-членах Ради Економічної Взаємодопомоги. В статье показаны жизненный путь, научная, организационная и общественная деятельность академика Б.Е. Патона. Раскрыт его вклад в сварочную науку и технику, в частности в разработку новых технологий сварки и специальной электрометаллургии, производственных технологий в космических условиях, под водой, в сварку живых биологических тканей и др., в развитие и координацию сварочного производства в СССР и странах-членах Совета Экономической Взаимопомощи. The article gives a story of the life path, scientific, organizing and public activities of academician B.Ye. Paton. His contribution in welding science and technology and welding production is demonstrated, with focus on the development of new technologies for welding and special electric metallurgy, production technologies in space and underwater conditions, welding of live biological tissues etc.