Інформаційно-знаннєвий підхід до визначення парадигми соціально-економічного розвитку - Пархоменко, О.В.; Пархоменко, В.Д. (Наука, технології, інновації, 2017)
У статті показано доцільність застосування системного підходу до розуміння внутрішнього взаємозв’язку категорій “інформація” і “знання”. Розглянуто взаємозв’язок “індивідуальної автономії” з одночасною “належністю до цілого” з проходженням відповідних етапів розвитку. Запропоновано нову парадигму сучасного соціально-економічного розвитку, яка складається з шести взаємопов’язаних рівнів. В статье показана целесообразность применения системного подхода к пониманию внутренней взаимосвязи категорий “информация” и “знание”. Рассмотрена взаимосвязь “индивидуальной автономии” с одновременной “принадлежностью к целому” с прохождением соответствующих этапов развития. Предложена новая парадигма современного социально-экономического развития, которая состоит из шести взаимосвязанных уровней. The article shows the applicability of the systemic approach to understanding the inside interconnection between information-category and knowledge-category. It is examined the interdependence between “the individual autonomy” and simultaneous “the affiliation with the entire” while passing the definite stages of development. It is suggested a new paradigm of modern social and economic development, which consists of six interrelated levels.