Адитивні технології: перспективи і проблеми 3D-друку - Андрощук, Г.О. (Наука, технології, інновації, 2017)
3D-друк здатний здійснити революцію в багатьох сферах життя. За динамікою розвитку ринок адитивних технологій випереджає інші галузі виробництва. Водночас персональний 3D-друк потенційно викликає проблеми у вигляді великомасштабного порушення користувачами прав інтелектуальної власності. 3D-печать способна совершить революцию во многих сферах жизни. По динамике развития рынок аддитивных технологий опережает другие отрасли производства. В то же время персональная 3D-печать потенциально вызывает проблемы в виде крупномасштабного нарушения пользователями прав интеллектуальной собственности. 3D-print is able to make a revolution in many spheres of life. According to the dynamics of the, additive technology is ahead of other technology industry. At the same time, personal 3D-print potentially causes problems in the form of large-scale infringements of intellectual property rights by users.