Аналіз рівня промислового розвитку регіону: структурний аспект - Калашнікова, Т.М. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Проведено исследование достигнутого уровня промышленного развития
Донецкой области. Основное внимание уделено структурным аспектам промышленного производства. Выявлены деформации структуры промышленного
производства в сторону превалирования энерго- и материалоемких производств. Проведено анализ протекания инвестиционных процессов в экономике
региона, их структуры по видам экономической и промышленной деятельности.
Сделано вывод о том, что основные направления вложения инвестиционных
ресурсов закрепляют негативные тенденции в структуре промышленного производства, их роль в диверсификации структуры промышленности области является незначительной. Проведено дослідження досягнуто рівня промислового розвитку Донецької області. Основна увага приділена структурним аспектам промислового виробництва. Виявлені деформації структури промислового виробництва в бік переважання енерго- і матеріалоємних виробництв. Розглянуто перебіг інвестиційних процесів в економіці регіону, їх структуру за видами економічної і промислової діяльності. Зроблено висновок про те, що напрямки спрямування інвестиційних ресурсів закріплюють негативні тенденції в структурі промислового виробництва, їх роль в диверсифікації структури промисловості області є незначною. Research of the attained level of industrial development of the Donetsk region
is conducted. Basic attention is spared to the structural aspects of industrial production.
Deformations of pattern of industrial production are exposed. The analysis of
flowing of investment processes is conducted in the economy of region, their structures
on the types of economic and industrial activity. A conclusion is done that directions
of investment of investment resources fasten negative tendencies in the pattern
of industrial production; their role in diversification of structure of industry of region is
insignificant.