Основы и анализ инновационного потенциала - Гусейнова, А.; Шукурова, А.; Гусейнли, А. (Наука, технології, інновації, 2017)
Целью статьи является установление сути, содержания и современных тенденций формирования инновационного потенциала, обеспечивающего укрепление положения страны на международной арене, усиление конкурентоспособности, интенсивное развитие экономики инновационной направленности, а также разработку эффективных методов и механизмов управления инновационными процессами. Метою статті є встановлення суті, змісту та сучасних тенденцій формування інноваційного потенціалу, що забезпечує зміцнення становища країни на міжнародній арені, посилення конкурентоспроможності, інтенсивний розвиток економіки інноваційного спрямування, а також розробку ефективних методів і механізмів управління інноваційними процесами. The aim of the article are intensive development of innovation-oriented economy in Azerbaijan, increasing its competitiveness and ensuring to strengthen the position of country in the international arena the essence of the innovation potential in the innovation process, determination of the content and the formation of the modern trends, development of effective methods and mechanisms of management system of innovation process.