Таксономія стандартів інформаційної безпеки - Гладун, А.Я.; Хала, К.О. (Наука, технології, інновації, 2017)
У статті представлено таксономію (структурну класифікацію) стандартів інформаційної безпеки (далі — ІБ), що є певним системним аналізом стандартів як на думку їх розробників, так і проектувальників та розробників захищених систем. Таксономія стандартів забезпечує застосування системного підходу декомпозиції загальної проблеми керування безпекою до часткових завдань. В статье рассмотрена таксономия (структурная классификация) стандартов ИБ, которая представляет определенный системный анализ стандартов как с точки зрения их разработчиков, так и проектировщиков и разработчиков защищенных систем. Таксономия стандартов обеспечивает применение системного подхода декомпозиции общей проблемы управления безопасностью к решению частных задач. This paper presents a taxonomy (structural classification) of standards for information security (hereafter — IS), which represents a certain systematic analysis of standards both in terms of standard makers and from the point of view of designers and developers of secure systems. The taxonomy of standards provides a systematic approach of decomposition of general security management problems for solving specific problems.