Перспективи розвитку молекулярної спектроскопії в Україні (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 30 січня 2019 р.) - Бондар, М.В. (Вісник НАН України, 2019)
Доповідь присвячено перспективам розвитку важливого напряму сучасної
нелінійної оптики — молекулярної спектроскопії складних органічних молекул і створення органічних структур із заданими спектральними властивостями, який має міждисциплінарний характер, поєднуючи фізику (зокрема нелінійну оптику), органічну хімію, молекулярну біологію, медицину,
і є одним з найбільш актуальних та пріоритетних у сфері міжнародного
співробітництва. Зазначено, що складні органічні структури з визначеними параметрами мають потенціал практичного застосування в галузі об’ємного запису інформації, терапії ракових пухлин, лазерній мікроскопії
біологічних об’єктів тощо.