Самородок, огранений невтомною працею (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України О.В. Погорєлова) - Борисенко, О.А. (Вісник НАН України, 2019)
У березні 2019 р. наукова громадськість відзначає 100-річчя від дня народження видатного математика, одного з найвизначніших геометрів ХХ ст. за визнанням Американського математичного товариства, відомого механіка, інженера, педагога, автора широко відомих університетських та
шкільних підручників з геометрії академіка НАН України Олексія Васильовича Погорєлова.