Вплив євроінтеграційних процесів на формування сучасної культурної політики України - Дрожжина, С. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Одним из главных аспектов перестройки независимой Украины стала
проблема поиска новой культурной идентичности. Важнейшим инструментом
решения этой проблемы является культурная политика. Разработка проблематики культурной политики является актуальной учитывая ориентацию государства на интеграцию в европейские структуры. Одним із головних аспектів розбудови незалежної України стала проблема пошуку нової культурної ідентичності. Найважливішим інструментом
вирішення цієї проблеми є культурна політика. Розробка проблематики культурної політики є актуальною з огляду на орієнтацію держави на інтеграцію до
європейських структур.