Стан наукової і науково-технічної діяльності в Україні за даними моніторингу - Писаренко, Т.В.; Куранда, Т.К.; Євтушенко, В.М. (Наука, технології, інновації, 2017)
До 90% зростання сучасних економік забезпечується за рахунок інтелектуальних ресурсів, насамперед, використання результатів науково-технічної діяльності, та їх перетворення в інноваційні продукти. У зв’язку з цим всебічному об’єктивного аналізу стану науково-технічної діяльності та отриманих результатів у всьому світі приділяється пильна увага. У статті представлено результати авторських досліджень щодо фінансового забезпечення і результативності виконання наукових робіт в Україні у 2016 р., створення й упровадження результатів наукових досліджень і розробок. Показано стан патентної та публікаційної діяльності в країнах світу, позиції України у міжнародних рейтингах. До 90% роста современных экономик обеспечивается за счет интеллектуальных ресурсов, прежде всего, результатов научно-технической деятельности, и преобразования их в инновационные продукты. В этих условиях осуществлению всестороннего объективного анализа состояния научно-технической деятельности и полученных результатов уделяется пристальное внимание во всем мире. В статье представлены результаты авторских исследований по финансовому обеспечению и результативности выполнения научных работ в Украине в 2016 г., созданию и внедрению результатов научных исследований и разработок. Показано состояние патентной и публикационной деятельности в странах мира, позиции Украины в международных рейтингах. In modern economies, up to 90% of growth are provided at the expense of intellectual resources, primarily the results of scientific and technical activities, and their transformation into innovative products. Under these conditions, a comprehensive objective analysis of the state of scientific and technical activities and obtained results are being given a close attention throughout the world. The article presents the results of author's research on financial support and performance of scientific works in Ukraine in 2016, the creation and implementation of research and development results. The state of patent and publication activity in the countries of the world, Ukraine's position in international ratings are shown.