Подолання основних проблем у діяльності стартапів: досвід ЄС для України - Паладченко, О.Ф. (Наука, технології, інновації, 2017)
Стаття присвячена результатам дослідження європейського досвіду діяльності стартових підприємств (стартапів) як одному зі шляхів реалізації інноваційних проектів. Метою дослідження є виявлення основних проблем діяльності та розвитку стартапів у ЄС і шляхи їх подолання для можливого використання європейського досвіду в Україні. Робота проведена на базі останніх результатів досліджень Європейської комісії щодо діяльності та розвитку стартапів, нормативно-правових та інформаційних матеріалів з діяльності стартапів в Україні. Статья посвящена результатам исследования европейского опыта деятельности стартовых предприятий (стартапов) как одному из путей реализации инновационных проектов. Целью исследования является выявление основных проблем деятельности и развития стартапов в ЕС и пути их преодоления для возможного использования европейского опыта в Украине. Работа проведена на базе последних результатов исследований Европейской комиссии о деятельности и развитии стартапов, нормативно-правовых и информационных материалов о деятельности стартапов в Украине. The article is devoted to the results of the study of European experience of start-ups as one of the ways to implement innovative projects. The purpose of the study is to identify the main problems of the activity and development of startups in the EU and ways to overcome them for the possible use of European experience in the activities and development of startups in Ukraine. The work is based on the latest research findings of the European Commission on the activities and development of start-ups, regulatory and information materials on the activities of start-ups in Ukraine.