Василь Симоненко - текст - Ткаченко, А.; Ткаченко, Д. (Слово і Час, 2015)
У статті запропоновано поняття фрагментованої цілості Симоненкового тексту в його
різножанрових виявах. Наведено показові приклади розгортання й увиразнення поетики цього
тексту. Наочно продемонстровано, що, попри ідеологічний тиск, постійно перебуваючи в
пошуках творчого самовияву, поет, прозаїк, драматург, кіносценарист, перекладач В. Симоненко
наполегливо працював над шліфуванням художньої майстерності. The paper proposes the concept of fragmented integrity of V. Symonenko’s texts of various genres.
The authors cites some typical examples which demonstrate the deployment of respective poetological
principles in Symonenko’s poetic texts. Despite the ideological pressure and the constant search for
new means of literary expressivity, Vasyl Symonenko, as a poet, prosaist, playwright, screenwriter
and translator, worked hard to improve his artistic skills. В статье предложено понятие фрагментированной
целостности текста Василя Симоненко в его разножанровых
проявлениях. Приведены показательные примеры
развертывания и совершенствования выразительности
поэтики этого текста. Наглядно продемонстрировано,
что, несмотря на идеологическое давление, постоянно
пребывая в поисках творческого самовыражения,
поэт, прозаик, драматург, киносценарист, переводчик
В. Симоненко настойчиво работал над шлифовкой своего
художественного мастерства.