Разработка ИТ-стратегии на предприятии - Гохан Озкундакчи (Наука, технології, інновації, 2018)
Управление ИТ-программами и проектами, архитектура предприятия и ИТ-стратегия являются смежными, взаимодополняющими и пересекающимися областями, которые обеспечивают основу процесса управления портфелем ИТ-активов и проектов на предприятии. Современные информационные технологии (ИТ) становятся неотъемлемой составляющей любого предприятия. Сегодня они для многих предприятий — не просто способ автоматизации рутинных операций (технологическая подложка), а эффективный инструмент в конкурентной борьбе. Современные ИТ-системы призваны быстро адаптироваться к новым потребностям бизнеса и полностью соответствовать архитектуре предприятия. Управління ІТ-програмами і проектами, архітектура підприємства та ІТ-стратегія є суміжними, взаємодоповнюючими і пересічними сферами, які забезпечують основу процесу управління портфелем ІТ-активів і проектів на підприємстві. Сучасні інформаційні технології (ІТ) стають невід’ємною складовою будь-якого підприємства. Сьогодні вони для багатьох підприємств — не просто спосіб автоматизації рутинних операцій (технологічна підкладка), а ефективний інструмент у конкурентній боротьбі. Сучасні ІТ-системи покликані швидко адаптуватися до нових потреб бізнесу і повністю відповідати архітектурі підприємства. The management of IT programs and projects, the enterprise architecture and the IT strategy are contiguous, complementary and overlapping areas that provide the basis for the process of the IT assets and projects portfolio managing in the enterprise. Modern information technologies (IT) become an integral part of any enterprise. Today they are for many enterprises — not just a way of automating routine operations (technological substrate), but an effective tool in competitive struggle. Modern IT systems are designed to quickly adapt to new business needs and fully comply with the architecture of the enterprise.