Трансфер технологій як реалізація науково-технічного та інтелектуального потенціалу України - Кваша, Т.К.; Паладченко, О.Ф.; Молчанова, І.В. (Наука, технології, інновації, 2018)
Стаття присвячена трансферу створених у 2016 р. за бюджетні кошти технологій як однієї із важливих складових реалізації науково-технічного та інтелектуального потенціалу України. Метою роботи є дослідження результатів трансферу технологій, аналіз напрямів інноваційної діяльності в розрізі стратегічних пріоритетів, виявлення особливостей і проблем сфери трансферу, розроблення пропозицій щодо їх розв’язання. Робота проведена у рамках інноваційного законодавства методом моніторингу на базі даних розпорядників бюджетних коштів, які здійснювали трансфер створених за бюджетні кошти технологій. Статья посвящена трансферу созданных в 2016 г. за бюджетные средства технологий как одной из важных составляющих реализации научно-технического и интеллектуального потенциала Украины. Целью работы является исследование результатов трансфера технологий, анализ направлений инновационной деятельности в разрезе стратегических приоритетов, выявление особенностей и проблем сферы трансфера, разработка предложений по их решению. Работа проведена в рамках инновационного законодательства методом мониторинга на базе данных распорядителей бюджетных средств, которые осуществляли трансфер созданных за бюджетные средства технологий. The article is devoted to the transfer of technologies created in 2016 at the expense of budgetary funds as one of the important components of the implementation of Ukraine's scientific, technical and intellectual potential. The purpose of the work is to study the results of technology transfer, analysis in the context of strategic priority areas of innovation, identify features and problems of the sphere of transfer, develop proposals for their solution. The work was carried out within the framework of the innovation legislation by the method of monitoring on the basis of data of the managers of budgetary funds, which carried out the transfer of technologies created for budgetary funds.