Огляд бібліометричних індикаторів стану української науки - Євтушенко, В.М. (Наука, технології, інновації, 2018)
У статті представлено результати авторського дослідження щодо публікаційних показників учених України і провідних країн світу за період 2008–2017 рр. за даними Scopus та WoS. Аналіз показників публікаційної активності та цитованості наукових робіт України виявив тенденцію зростання наукових публікацій. Це свідчить про значний потенціал української науки, але водночас вітчизняні вчені мають збільшувати свою присутність у глобальних науково-інформаційних системах, аби підвищити місце України у міжнародних рейтингах. В статье представлены результаты авторского исследования по публикационным показателям ученых Украины и ведущих стран мира за период 2008-2017 гг. по данным Scopus и WoS. Анализ публикационной активности и цитируемости научных работ Украины выявил тенденцию роста научных публикаций. Это свидетельствует о значительном потенциале украинской науки, но одновременно отечественные ученые должны увеличивать свое присутствие в глобальных научно-информационных системах, чтобы повысить место Украины в международных рейтингах. The article presents the results of the author's research on the publication indicators of scientists from Ukraine and the leading countries of the world for the period 2008–2017 according to Scopus and WoS. The analysis of publication activity and citation of the scientific works of Ukraine revealed a tendency of growth of scientific publications. This indicates a significant potential of Ukrainian science, but at the same time, domestic scientists must increase their presence in global scientific information systems in order to increase Ukraine’s place in international rankings.