Агентний підхід до тематичного пошуку інформації з використанням онтологій - Ремарович, С. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Розвиток глобальної мережі, ріст обсягу тематико-орієнтованої інформації в різноманітних предметних областях, збільшення числа користувачів Internet зумовили велику кількість підходів та засобів до пошуку інформації. Розглянуто аналіз централізованих та децентралізованих симстем пошуку. Запропоновано агентний підхід до побудови розподілених пошукових систем. Розглянута функціональність системи e-Content, що забезпечує тематичний пошук інформації у розподілених гетерогенних джерелах. Development of a global network, growth of volume of the thematic information in various subject domains, increase in number of users Internet, stipulated a plenty of approaches and means to information search. In work the analysis centralized and decentralized search systems are considered. It is offered agent the approach to construction of the distributed search systems. Functionality of the e-Content system, which provides the thematic information retrieval in the distributed heterogeneous sources, is considered.