Технологічнi рішення для інтелектуального аналізу Big Data. Мови програмування - Гришанова, І.Ю.; Рогушина, Ю.В. (Проблеми програмування, 2018)
Розглянуто проблеми, що виникають в процесі застосування методів аналізу даних до Big Data. Проаналізовано сучасні мови програмування з точки зору ефективності їх застосування для розробки засобів машинного навчання (ML – Machine Learning) та прикладних програм, орієнтованих на Big Data. Проаналізовано основні типи задач машинного навчання, пов’язаних зі здобуттям з Big Data відомостей, корисних для практичного застосування. Рассмотрены проблемы, возникающие в процессе применения методов анализа данных к Big Data. Проанализированы современные языки программирования с точки зрения эффективности их применение для разработки средств машинного обучения (ML – Machine Learning), ориентированных на Big Data. Проанализированы основные типы задач машинного обучения, связанные с извлечением из Big Data сведений, полезных для практического применения. We consider the problems arising during in the process of application of data analysis methods to Big Data. Modern programming languages are analyzed from the point of view of efficiency of their application for development of machine learning (ML) tools focused on Big Data. We analyzed the main types of machine learning tasks associated with information acqusition from Big Data that can be useful for practical use.