Проблема створення інформаційної системи логістики в збройних силах України, що відповідає стандартам НАТО - Степанюк, М.Ю.; Сініцин, І.П.; Котеля, О.В. (Проблеми програмування, 2018)
Розглянуто проблему створення інформаційної системи логістики в ЗСУ, яка відповідає стандартам НАТО. Проведено аналіз існуючих ІС логістики НАТО та їх застосовності в Україні. Визначено наукомісткі аспекти створення ІС логістики. Визначено необхідність розробки вітчизняного математичного забезпечення (моделей, методів, алгоритмів) підтримки прийняття рішень (ППР) в логістиці ЗСУ. Обґрунтовано доцільність та можливість застосування підходів технології автоматизації управління дискретними технологічними та інформаційними процесами для ППР в логістиці. Рассмотрена проблема создания информационной системы (ИС) логистики в ВСУ соответствующей стандартам НАТО. Проведен анализ существующих ИС логистики НАТО и их применимости в Украине. Идентифицированы наукоемкие аспекты создания ИС логистики. Определена необходимость разработки национального математического обеспечения (моделей, методов, алгоритмов) поддержки принятия решений (ППР) в логистике ВСУ. Обоснована целесообразность и возможность применения подходов технологии автоматизации дискретными технологическими и информационными процессами для ППР в логистике. The problem of implementation of Logistics information system (IS) for Ukrainian Armed Forces (UAF), which meets NATO standards, is considered. Analysis of existing NATO logistics information systems and their applicability in Ukraine is performed. Science-intensive issues of logistics IS implementation are identified. The necessity of development of national mathematical support (models, methods, algorithms) of decision-making support in UAF logistics is defined. The application reasonability and feasibility of automation technology approaches of discrete technological and information processes control for decision-making support in logistics is substantiated.