Девіантні алгебри істиннісних значень та девіантні класи загальних недетермінованих предикатів - Шкільняк, О.С. (Проблеми програмування, 2019)
Вивчаються програмно-орієнтовані логічні формалізми – логіки загальних недетермінованих (GND) предикатів. GND-предикати моделюються як 7-значні TD7-предикати. Досліджено девіантні алгебри істиннісних значень (TV-алгебри) TD7-предикатів та девіантні класи GND-предикатів. Девіантна TV-алгебра не індукує алгебру GND-предикатів. Для підмножин істиннісних значень досліджено можливість модифікації ˅* із умовою коректності TFC, що визначає відповідні класи GND-предикатів. Описано природні модифікації ˅* без TFC, що дає низку девіантних TV-алгебр. Изучаются новые классы программно-ориентированных логических формализмов – логики общих недетерминированных (GND) предикатов. GND-предикаты можно моделировать как 7-значные тотальные детерминированные (ТD7) предикаты. Основное внимание уделено исследованию алгебр истинностных значений (TV-алгебр) TD7-предикатов. In this paper we study new classes of program-oriented logical formalisms – logics of general non-deterministic (GND) predicates. These logics reflect such properties of programs as nondeterminism, partiality, and non-fixed arity. GND-predicates can be modeled as 7-valued total deterministic (TD7) predicates. The main attention is paid to algebras of truth values (TV-algebras) of TD7-predicates.