Перспективи реалізації вбудованих систем автоматичного розпізнавання мови на базі RISC-мікроконтролерів - Мартинюк, І.A. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2016)
Реалізація систем автоматичного розпізнавання мови як складової частини звукового інтерфейсу керування інформаційними інтелектуальними системами сприяє підвищенню ефективності взаємодії людини з такими системами. Особливо актуальними натепер є дослідження в галузі вбудованих систем автоматичного розпізнавання. Проаналізовано перспективи реалізації вбудованих систем автоматичного розпізнавання мови на базі високопродуктивних RISC-мікроконтролерів. Обґрунтовано переваги такої реалізації порівняно з іншими рішеннями в цій галузі. Здійснено порівняльну характеристику високопродуктивних серій мікроконтролерів. Досліджено перспективи реалізації кожного етапу задачі розпізнавання за допомогою мікроконтролерної системи. Реализация систем автоматического распознавания речи в качестве составной части звукового интерфейса управления информационными интеллектуальными системами способствует повышению эффективности взаимодействия человека c такими системами. Особенно актуальными на данный момент есть исследования в области встраиваемых систем автоматического распознавания. Осуществлен анализ перспектив реализации встраиваемых систем автоматического распознавания речи на базе высокопроизводительных RISC-микроконтроллеров. Обоснованы преимущества такой реализации в сравнении с другими решениями в этой области. Проведена сравнительная характеристика высокопродуктивных серий микроконтроллеров. Исследованы возможности реализации каждого этапа задачи распознавания с помощью микроконтроллерной системы. The implementation of automatic speech recognition systems as a part of the sound interface of intelligent information management systems promotes an increase in the efficiency of human interaction with these systems. Lately, the research in the field of embedded automatic recognition systems is especially of a high interest. This article analyzes the prospects of the implementation of embedded automatic speech recognition systems based on high-performance RISC microcontrollers. The advantages have been substantiated of such an implementation in comparison with other solutions in this area. The characteristics of high performance microcontroller families have been compared. The possibility of implementing each stage of recognition tasks using microcontroller systems has been explored.