"Ради Бога не забудь: Чий се романс..." - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2015)
Текстологічний сюжет про італійський романс у драмі Лесі Українки “Блакитна троянда”. За
автографами, рухом тексту, стало можливим наблизитися до розуміння одного з домінантних
мотивів п'єси, носієм якого був затаєний музичний твір. The paper reconstructs a textological plot concerning Italian romance mentioned in Lesia Ukrayinka’s
play “The Blue Rose”. Autographs and the motion of the text make it possible to understand one of
the dominant motifs of the play carried by this hidden musical work. Текстологический сюжет об итальянском романсе в
драме Леси Украинки “Голубая роза”. По автографам,
движению текста стало возможным приближение к
пониманию одного из доминантных мотивов пьесы,
носителем которого было затаённое музыкальное
произведение.